| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Miért olvastad el a könyvet? |
| Mert olvastam már mást az írójától. |
|
33% |
[ 12 ] |
| Mert ismertem az íróját. |
|
5% |
[ 2 ] |
| Mert egy olyan barátom ajánlotta, aki jókat szokott ajánlani. |
|
11% |
[ 4 ] |
| Mert felkeltette a figyelmemet a könyv valamelyik ajánlója. |
|
13% |
[ 5 ] |
| Mert megtetszett a borító / a cím / a fülszöveg. |
|
5% |
[ 2 ] |
| Mert szeretem a sci-fit. |
|
5% |
[ 2 ] |
| Mert az Animus adta ki, és ő jókat szokott kiadni. |
|
2% |
[ 1 ] |
| Egyéb (elmondhatod a hozzászólásban) |
|
22% |
[ 8 ] |
|
| Összes szavazat : 36 |
|
| Szerző |
Üzenet |
Eta Armoin-ra

|
Elküldve: Kedd. Feb. 2007 13, 10:49 am Hozzászólás témája: Miért olvastad el a könyvet? |
|
|
| Mi volt az, ami felkeltette az érdeklődésedet? Miért? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Canis Maior Kaveni
|
Elküldve: Szer. Feb. 2007 14, 7:46 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Képzeletben bejelöltem a 3., 4., 6. és 7. pontot, de mivel csak egyet lehetett választani, és nem tudtam dönteni ezek közül, maradt az "Egyéb"... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szinetra Kaveni
Csatlakozott: 2007.01.16. Kedd 0:19 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Lőrinci
|
Elküldve: Szer. Feb. 2007 14, 11:25 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mert megkaptam karácsonyra ... _________________ Bíz magadban! Ha nem bízol, taláj valakit aki bízik helyeted is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Poggi Tanácstag

Csatlakozott: 2006.12.25. Hétfő 18:51 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Feb. 2007 18, 12:06 am Hozzászólás témája: |
|
|
enyém az "Animus" szavazat. Kiadóhű vagyok, és Balázs István és Sz. Molnár Szilvi neve az én számomra garacnia, bár ezt már leírtam egyszer az indexen is, de legyen meg szépen egyben itt is  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dalmi Külsős
Csatlakozott: 2007.02.24. Szombat 12:24 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Eger
|
Elküldve: Szomb. Feb. 2007 24, 12:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Olvastam már mást Tőled. Utalok itt a HP univerzumban írt írásaidról... Részben ezért is olvastam el, másrészt meg tetszett az előzetes is, ami megragadta a fantáziámat. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mogul Kaveni
|
Elküldve: Vas. Márc. 2007 11, 7:53 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| kivancsi voltam az irasaidra, de a hp-szovegeidet nem olvastam |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
meskota Külsős
|
Elküldve: Szer. Márc. 2007 14, 1:08 am Hozzászólás témája: |
|
|
valahogy idekeveredtem az oldaladra, olvastam a fejezetet, ami fent volt és tetszett. ja és odavagyok az eredeti sci-fi sztorikért. mostanában olyan kevés van belőle.. legalábbis nehéz találni.
ja és tetszik, h. a fanficet továbbvilágnak hívod. akárki találta is ki a szót |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Solantar Kaveni
|
Elküldve: Csüt. Ápr. 2007 19, 11:25 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mert felkeltette a figyelmemet a könyv valamelyik ajánlója.
Mert szeretem a sci-fit.
Mert az Animus adta ki, és ő jókat szokott kiadni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
egyujabbfan Külsős
|
Elküldve: Csüt. Aug. 2007 23, 6:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Azért olvastam el, mert ajándékba kaptam, és mindig beleolvasok az ajándékba kapott könyvekbe.
Először nem vártam túl nagy dolgot a könyvtől, tényleg csak azért kezdtem bele, mert "ha már ittvan akkor miért ne", de a végén teljesen magával ragadott  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Fëagil Kaveni
|
Elküldve: Hétf. Aug. 2007 27, 11:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
Én azért olvastam el, mert te vagy Enahma. Bár nem olvastam a fanficjeidet: korábban csak angol fanfic-oldalakon olvastam angol nyelvű ficeket, hogy ha már "ponyvát", azaz nem magasabb irodalmat olvasok, legalább fejlesszem az angolomat. De azért ismertem a neved - és kiváncsi voltam, milyen lehet egy volt-fanficíró önálló munkája, amit hajlandóak voltak nyomtatásban is megjelentetni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ivanuska Kaveni

|
Elküldve: Csüt. Okt. 2007 25, 10:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Solantar írta: |
| Mert felkeltette a figyelmemet a könyv valamelyik ajánlója. |
A legőszintébb az lett volna, hogy betű. Aránylag gyorsan olvasok, ha nincs más meló, akkor 2-300 oldalt egy nap alatt megeszem. A mesét, a sci-fit nagyon szeretem. Emiatt sokat és sokszor. Mindenevő vagyok, DE ha az első pár fejezetnél nem kap el, akkor leteszem. Akkor inkább mindent kóstoló?
Erről a könyvról azt olvastam, hogy ez a meg nem bocsájtás témakörének körüljárása sci-fi környezetben, protenstáns gondolatvilágú szerzőtől. Mivel a Harry Potter-t és a da Vinci Kód-ot szeretem, és nem zavarta meg hivői gondolkodásomat, nagyon érdekelt egy másik ember, aki el tudja képzelni a mesét, a scifit mint mai parabolát, eszközként. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ivanuska Kaveni

|
Elküldve: Szomb. Júl. 2008 05, 2:33 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Elolvastam a másodikat is.
Nem volt könnyű hozzájutni, de végül a helyi Libri kihozatott egy példányt nekem valamelyik budapesti nagyáruházból (sic!).
Azért vettem meg, mert az első érdekelt, tetszett, és hiányérzetem volt a felvetett problémák megoldására...
A kaven kérdés mindennapos, nem korfüggő: kötöttségekkel teli többek által elfogadott életforma, vagy egyedi kísérletezgetések. A pszichotikus szabadgyökök társadalmi kezelése. Most vette meg a lányom a Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot című könyvet. A kereszténység, zsidóság, olvasni tudás, internethasználat mindig ellenérzést vált ki, ha ... Mikor is? A Szent Péter esernyőjében a "mi zsidónk"-ról beszél a közösség, és a a falu értéket növeli, hogy neki van, a másik falunak pedig nincs. Hány zsidónál kezdődhet a pogrom tervezése, amikor a miénk átmegy egy gazdasági kényszerpályába? Mindig mennyiségi kérdés ez? Miért megvalósíthatatlan minden utópia? Vagy azt nevezzük utópiának ami megvalósíthatatlan?
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen megoldást kapunk a harmadik kötet végén. Nyitott vagyok, de realista.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Eta Armoin-ra

|
Elküldve: Szomb. Júl. 2008 05, 4:37 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| ivanuska írta: |
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen megoldást kapunk a harmadik kötet végén. Nyitott vagyok, de realista.  |
Mivel a sorozat négy kötetes, így a harmadik végén nem sok megoldás lesz...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Leo Kaveni
Csatlakozott: 2008.07.19. Szombat 14:59 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: A tittkos földmélyi laboratóriumom
|
Elküldve: Vas. Júl. 2008 20, 2:36 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A haveromtól kaptam szülinapomra. Először kézbe se akartam venni mert nem tetszett a borítója  _________________ Nem az az ember a hazug, aki tetteivel kapcsolatban nem mond igazat, hanem az, aki gondolatait tagadja meg. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Arminia Kaveni
|
Elküldve: Hétf. Aug. 2008 11, 12:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mint már említettem, a Nők Lapjában olvastam róla és tetszett a cikk. Leszámítva az alcímet ami valai ilyesmi volt:
Fantasztikus regényt írt egy falusi papnő
Bocsi, de ezen röhögnöm kellett.
Viszont kiváncsi lettem milyen regényt ír egy lelkész. Akkor még nem is gondoltam, hogy ennyire jót!!!
Itt említem meg, hogy már beleolvastam a virtuális hittanba, és az is megragadott. Majd hamarosan jelentkezem ott is. _________________ Nem vagy egyedül. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lena Kaveni

|
Elküldve: Szer. Aug. 2008 20, 2:00 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mert olvastam már mást az írójától.
A HP fanírásaidat nagyon szeretem, így aztán a könyve(i)det sem hagyhattam ki.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Allyra Külsős
|
Elküldve: Csüt. Szept. 2008 04, 12:28 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Mert olvastam a HP fanfiction-jeidet, és azok nagyon megtetszettek (bár még nem teljesen olvastam ki a két kötetet, de ami késik, nem múlik, és amit olvastam, az nagyon tetszett) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Jamina Kaveni
|
Elküldve: Kedd. Szept. 2009 01, 8:33 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Olvastam a Lumoson az ajánlót, meg jókat mondtak róla a fórumban, gondoltam elolvasom, mégis milyen. Az ilyesmi nálam könnyen megy... Aztán néha jó, néha nem. Ez nagyon jó. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Clio Falcon Külsős

Csatlakozott: 2008.06.09. Hétfő 13:57 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Elküldve: Szer. Szept. 2009 16, 8:56 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nem jelöltem meg a szavazásban végül egyik pontot sem, mert több is igaz. Korábban olvastam Eta Harry Potteres trilógiáját, és megfogott. Ezek után egekig lelkesedtem, mikor megtudtam, hogy egy könyve is megjelenik. Nem is csalódtam! Ezen kívül szeretem a sci-fi-ket, és az ehhez hasonló jövőkkel foglalkozó könyveket.
A második és a harmadik könyvet pedig már az első miatt olvastam el. Mert annyira tetszett! _________________ "Very important is not the fact, that I once was weak, but the will to become stronger." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ruby Külsős
|
Elküldve: Hétf. Ápr. 2010 12, 9:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Lumoson találkoztam először a Csodaidőkkel, már elég régen. Aztán feltévedtem /nem is olyan véletlenül/ erre az oldalra, itt pedig elolvastam az elejét. Már a legeleje is nagyon megfogott, szóval nem volt kérdéses, hogy az egészet el akarom-e olvasni.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csortu Külsős
|
Elküldve: Hétf. Júl. 2010 05, 11:33 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Egy ideje vadászok a jó magyar kortárs scifikre. Tavaly volt szerencsém olvasni Brandon Hackett-től az Isten gépeit, és idén szerencsére ráakadtam a Csodaidőkre. Még csak az első kötetnél járok, de eddig tetszik. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Emma Külsős
|
Elküldve: Hétf. Júl. 2010 05, 3:16 pm Hozzászólás témája: |
|
|
nekem egy ismerősöm ajánlotta még régebben, most neki is fogtam az olvasásnak és már csak a 4.rész van hátra (vigyázva nézem a fórumot, nehogy spolierbe fussak) szerintem magával ragadó a történet, főleg a 2. könyvtől fogott meg... közben én is megfertőztem pár embert akik érdeklődnek a könyvek iránt  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
R.W. Külsős
|
Elküldve: Vas. Aug. 2010 15, 4:33 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Amikor a Lumos fanfiction átköltözött a Csodaidőkre, kíváncsi lettem a könyvre és elolvastam. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Vanna Külsős
|
Elküldve: Csüt. Aug. 2010 19, 8:53 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nagyon érdekes volt hogy anyum vette karácsonyra a bátyámnak. Csak az ajánlót olvasta el a borítón és úgy gondolta hogy jó lesz. A bátyám is majdnem egy fél évet várt mire odáig jutott hogy az első fejezet után is folytatja. Igazság szerint nem keltette fel az érdeklődését. Aztán nagyon tetszett neki és ajánlotta nekem is, addigra ő már a második könyvet is beszerezte. Engem rögtön megfogott.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|