Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Te élnél-e a Kavenben?
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> A Kaven
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  

Te élnél-e a Kavenben?
Igen
84%
 84%  [ 28 ]
Nem
15%
 15%  [ 5 ]
Összes szavazat : 33

Szerző Üzenet
Eta
Armoin-ra

HozzászólásElküldve: Hétf. Aug. 2008 25, 7:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lena írta:
Köszi a választ! És bocs, hogy szétoffoltam a témát. Embarassed

Dehogy offoltad! Smile Hol lehetne téma, ha nem itt? És különben is jólesik válaszolni. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
gelei
Külsős

HozzászólásElküldve: Pént. Aug. 2008 29, 10:45 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én simán élnék a Kavenben. Annyira nem zavarna, hogy megmondják pl. mi legyen a munkám (ami nem is biztos, hogy mindenhol jellemző, kivéve elsőszülött elsőszülöttje, stb., stb.)

A rendezett házasság... hát, ha a család nem (csak) az üzleti érdekeket nézi, akkor lehet, hogy jó. Persze ez is családfüggő... khm... Yaan sr. khm...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Arminia
Kaveni

HozzászólásElküldve: Hétf. Szept. 2008 01, 12:26 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Paul Martyn írta:
ÁÁÁ, úristen hogy lehet arra szavazni hogy igen, szerintem jól tette Yaan hogy elment.

Várunk vissza Yaan/Paul!!! Exclamation
Noja
Kaveni

HozzászólásElküldve: Csüt. Szept. 2008 18, 11:07 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én mindig mindent összekötök mindennel, ezért már utálom magam Very Happy
Mégis leírom, hogy nálam a Kavennek és a külsős világnak is megvannak a maga előnyei. A Kavennek azok, amelyek még a nagyon régi időkben a nemesi családoknak, meg úgy egészében véve a társadalomnak voltak (pl. a középkorban): meghatározták, hogy ki lesz a férjed/feleséget, legalábbis illett ahhoz hozzámenni, akit kinéztek neked; aztán a munkavégzést is meghatározták (nők nem csináltak semmit Very Happy jó, oké, ez így nem egészen igaz), stb. Persze ez a szituáció egy jobbágynál egész máshogy nézett ki, persze ők sem mentek feltétlenül várúrhoz, vagy vettek el kisasszonyokat... Lényeg a lényeg: arra akarok rávilágítani, hogy szabályok mindig mindenhol vannak, mert az embernek kell valami, amihez igazítani tudja magát (emilyen szép magyarosan). És hogy miért a középkorral jöttem? Rossz szokás, bocs, de egyszerűen belezúgtam abba a korba Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
renatacska92
Külsős

HozzászólásElküldve: Pént. Szept. 2008 26, 7:50 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

en is szivesen elnek egy jo kozossegben, azonban egy olyan kegyetlen es erzeketlen ember csaladfosege alatt, mint id.Yaan, nem igazan. biztos vagyok benn, hogy ha ifj.Yaan apja nem akart volna onzoen uralkodni a csaladban mindenki felett, akkor Yaannak meg sem fordult volna a fejeben, hogy a szeretett csaladja ellen lazadozjon es a rendszer ellen, amelyben azelott szivesen elt. ebbol a szempontbol nezve igaza volt es bizonyos pontig en is egyetertek vele, hogy inkabb a szabadsagot valasztotta. mindezert es ami meg tortent egydul csak Yaant tudom hibaztatni.
feketekavics
Külsős

HozzászólásElküldve: Pént. Ápr. 2010 23, 1:23 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, szívesen, még akkor is, ha az sem fenékig tejföl.
A csoport védi az egyént, és ez a védelem érték akkor is, ha alkalmazkodni kell.
_FK
Vissza az elejére
Solantar
Kaveni

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 2010 06, 11:03 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a 4. kötet után is tartom a véleményem, hogy igen.

***** SPOILER*********

De ugye a 4. kötetben felvetődött egy új, izgalmas kérdés, bár igazán válaszolni majd csak a Zöld csillagok után tudunk: élnél-e a Niesen?

Furcsa volt, h a Nies leginkább a mostani földre hasonlított technológiában Smile. Bicikli + vonat Very Happy.
Viszont a gondolkodás még távolabb esett a külsős világtól, mint a kaveniek gondolkodása.
Szóval izgalmas egy hely Smile.
Vissza az elejére
Jamina
Kaveni

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 2010 20, 10:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

SPOILER, szintén. Smile

Nem tudom, ki hogy van vele, de én teljesen belezúgtam a Niesbe. Very Happy Ez a nem-sietünk-soha-sehova nagyon tetszett. Very Happy Meg hát ott is lehet érdekes-izgalmas munkát, foglalkozást találni, ha valaki azt szereti, ld. Shine Meron. Very Happy
zsofiy
Külsős

HozzászólásElküldve: Csüt. Júl. 2010 22, 1:27 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

(elnezest, a koordinataim ekezet nelkuli irasra kenyszeritenek)

habar a gondolkodasom rengeteget valtozott az utobbi egy-ket evben (es ugy erzem sokat mar nem fog, talan tulvergodtem ezen a kamaszkoron) mar amikor eloszor olvastam a csit szerelmes lettem a kavenbe (individualizmusimatom-eletem es megszallott ateizmusom mellett). az egy elhetobb vilagnak tunt, habar hajj, az atlagos viszonyokhoz kepest az hogy harman vagyunk testverek es egy beteg nagymama is nalunk lakik mar nagycsaladnak szamit, es vallasos nevelest kaptam (tulzottan is, ez teritett el tkp), tehat a reakcioimat tekintve a valos helyzetre a hasonlo fiktivre nem biztos hogy jol reagaltam volna.. de tenyleg, elso olvasasra otthonosnak es jonak lattam a kavent. azota pedig meg jobban belesimult a gondolkodasmodom, azt hiszem... a nyugodt eletmod mindenkeppen, en sem szeretek sietni sehova, nyugodt egy ember vagyok, ugyhogy ez mindenkepp megfog, nemtudom amugy hogy miert a legkisebbel kezdtem. sokkal inkabb tetszik az egyuttlet, hogy 'sosem vagy egyedul', mert nagyon igaznak es kovetendonek is tartom, mindenfele ertelemben. a bokrat pedig biztosan szivesen olvasgatnam.. a reszletek fogtak meg leginkabb azt hiszem, az ilyen templomban veletlenul meghallott reszletekhez kepest (amik ertem en hogy tanitani akarnak, de inkabb altatnak, a magyarazatok pedig eleg ritkan szarmaztak olyantol - soha, tkp - akitol komolyan is lehetett volna venni, akit nem tartottam volna nalam intellektualisan alsobbrendunek). a bokra tenyleg nagy kedvenc, mert nem lenez, hanem tanit. es valami olyan mely bolcsesseg rejlik benne (kovetkezmenyesen benned, eta), ami nagyon hasonlit az altalam kergetett bolcsessegeszmenyhez. ugyanigy, szamomra gaadra osszeegyeztethetetlen istennel.. a kaven altalam feldolgozott istenkepe (biztosan nem veletlenul, szerintem a tudatalattim hagyta egy kicsit a sajatos hitemet a csi kereteben kibontakozni) pedig rettenetesen hasonlit az en istenkepemre (azt hiszem akit egyszer vallasosan neveltek, ha intelllektualisan el is hatarolja magat egy felsobb hatalom letezesetol, ahogy en is teszem, valahol a zsigereiben erzi, Tudja, hogy valami van, valaminek lennie kell, ha nem is egy perszonalizalt felsobb eronek, hanem egy osszetarto eronek, aki ha nem is iranyit, de Van) sot, hogy pontosabb legyek (es tudom hogy rettenetesen kusza amit irok, bocsassatok meg, nagyonfaradt vagyok mar pedig meg csak fel nyolc van..) azert is fogott meg nagyon a csodaidok mert a sosem vagy egyedul az en hitemben azt is jelenti, hogy valahogy mind egyek vagyunk (es ezaltal resze az Isteninek..)
rendezett hazassag, szabalyok.. szabalyok most is vannak. tarsadalom csalad mindenutt, es nem hiszem hogy olyan feltuno lenne a kulonbseg a ketto kozott ha benne el az ember. a kaven legalabb nem olyan szemelytelen mint a mi tarsadalmunk szerintem, a kaven tkp az idealis tarsadalom megtestesitoje a szememben.. es a korlatok, a meghatarozas legalabb szab egy iranyt, amitol esetleg el is lehet terni, de hajlamos az ember rajonni hogy minden ugy van ahogy van, es nem is lehetett volna maskent (hejj ez persze cafolhato es igy talan erthetetlen is.. de kifejteni hosszu lenne) a rendezett hazassag dolgaban pedig egyetertek judyval: miert ne lenne tartosabb egy kiegyensulyozott kapcsolat egy szenvedelyesnel? a szenvedelynek nem csak egy iranya van. es ennyi idore persze hogy jobb racionalisan tervezni.. en mondjuk mint nagy emberbarat es amugy sem konnyen szerelembe eso valaki konnyen beszelek, plusz at sem kellett meg elnem hasonlo helyzetet. Smile a kaven szamomra a biztonsagot jelenti. nagyon szivesen lennek a tagja. (es persze milyen hasznos mar erezni a masik ember erzeseit? Smile)

(tenyleg elnezest ezert a rettentoen kaotikus es ertelmetlen hozzaszolasert)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
admin
Kaveni

HozzászólásElküldve: Pént. Júl. 2010 30, 9:15 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zsofiy írta:

Köszönöm a hozzászólásodat, nagyon örültem neki!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> A Kaven Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.